torsdag 26 juni 2014

Verkstad II



Här hänger filtbitar på vädring.
Billig filt från Jysk klippt i lagom bitar för att ligga mellan varje nytt pappersark.



Underst den välvda guskbrädan där man lägger en fuktad filtbit, försiktigt lägger det färdiga pappersarket och sen varvar tills man är klar.



Ramar från en reklam- och tryckfirma och träramar från ett snickeri.




Torknät så det nypressade pappret får ligga på tork. Man kan hänga det som tvätt på lina också. De här ramarna är klädda med vanligt myggnät.



Vanliga hinkar är bra. Det blir mycket slabbande med pappersmassa och vatten och det är ju också en anledning till att det är praktiskt att hålla till utomhus. Pappersmassan som man spiller torkar och man kan sopa upp den eller plocka upp det. Om det regnar löses de små fibrerna upp och försvinner. 

Om man håller till inomhus måste man passa sig så att ingen pappersmassa hamnar i avloppet. Det kan bli stopp ganska fort, lite som kolesterol i ådrorna, det lagras på varandra med sina små fibrer som krokar i varandra.



Här ligger alla pappersflagorna och väntar på att dränkas i vatten.



Nu ligger de här och suger åt sig. Det bubblar lite här och där och pappret blir nästan levande när det suger åt sig vatten. Det ser helt turkost ut på bilden men det beror på den gröna hinken, inget annat. Snart är det dags för det roligaste, att göra papper.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar