måndag 4 mars 2013

Längta till sommaren och Italien


Jag kan nästan inte tänka mig något härligare än när semestern närmar sig och man kanske har planer för de där härliga veckorna. Förväntningar som kvillrar i kroppen och längtan till den lyxiga ledigheten när man själv får bestämma över sin tid och dag.

Det här är en vacker utsikt som ger semesterlängtan tycker jag.
Det är Adriatiska havet sett från balkongen på ett litet familjehotell i Rimini. Där får man helpension med hemlagad mat tre gånger om dagen. Donna Antoinetta styr med järnhand i köket och det är en behaglig tillvaro att långsamt gå från frukosten till stranden, hem för lunch och siesta och sen tillbaka till stranden. På stranden behöver man inte göra nånting mer än att läsa långsamt i en riktigt bra bok. Emellanåt kan man gå jättefort över den heta sanden ner till havet som är säkert 28 grader varmt.

Sen hasar man hem igen, duschar och äter middag innan man kanske sitter på någon servering och sippar på en drink och ser hur kvällen sänker sig över havet och alla uppklädda människor paraderar fram och tillbaka längs Via Regina Margherita. Sen går man långsamt fram och tillbaka bland alla andra på trottoaren om man vill, eller också går man helt enkelt hem och lägger sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar